Γνωρίστε τη Σίφνο

Βόλτα Στη Σίφνο!

Η Σίφνος βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Θεωρείται από τα πιο πράσινα των γύρω νησιών, ενώ ο συνδυασμός με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας και το λαμπερό κατάλευκο του ασβέστη, συνθέτουν ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο.

Αυτό το τοπίο έρχεται να διανθίσει ένας μεγάλος αριθμός εκκλησιών και μοναστηριών, 365 λένε οι φήμες, εκ των οποίων αρκετά έχουν χαρακτηρισθεί ιστορικά μνημεία με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Η Σίφνος φημίζεται για τη κουζίνα της όσο και για τη κεραμική της τέχνη.

 Βεβαίως, πέραν των φημισμένων μαγείρων της και των ξακουστών αγγειοπλαστών της, έχει να επιδείξει ποιητές, λόγιους, καλλιτέχνες, διδασκάλους και γενικά, ένα υψηλό ποιοτικό πολιτισμικό στοιχείο.

Η Σίφνος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό διακοπών, καθώς συνδυάζει τα πάντα με μέτρο και αρμονία.

Από την απόλυτη χαλάρωση, μέχρι τη ξέφρενη διασκέδαση έως το πρωί.

Από μπάνιο στη θάλασσα και βόλτες στα χωριά, μέχρι ορεινή πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ιππασία και καταδύσεις.

Η ομορφιά του νησιού γίνεται αντιληπτή με το που φτάνει το καράβι στο κύριο λιμάνι, τις Καμάρες, ένα από τα πιο όμορφα φυσικά λιμάνια της νησιωτικής χώρας.

Φεύγοντας και ανηφορίζοντας, θα συναντήσετε την Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού, που συνορεύει με άλλα χωριά, αληθινή ζωγραφιά.

Στο φημισμένο στενό της Απολλωνίας θα περάσετε υπέροχες στιγμές, ιδιαίτερα από το απόγευμα και μετά, επισκεπτόμενοι τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα μπαρ, ή απλά κάνοντας βόλτα πάνω-κάτω.

Στο βόρειο μέρος του νησιού θα βρείτε τη Χερρόνησο, ένα μικρό γραφικό ψαρολίμανο, ενώ βορειοανατολικά τον αριστοκρατικό Αρτεμώνα με τα υπέροχα αρχοντικά του.

Νοτιοανατολικά θα βρείτε το μοναδικό Κάστρο, που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε το γύρο του, για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του και την άγρια ομορφιά της πίσω πλευράς.

Νότια θα δείτε το παραδοσιακό Φάρο, τη πανέμορφη Χρυσοπηγή, το  τουριστικό Πλατύ Γιαλό.

Ιδιαίτερη μνεία στη Χρυσοπηγή, καθώς πέραν της φυσικής ομορφιάς, εκεί βρίσκεται το Μοναστήρι Της Παναγίας Χρυσοπηγής, Προστάτιδας και Πολιούχου της Σίφνου.

Τέλος, στο αγαπημένο Βαθύ, χαλαρωτικές βόλτες στην αμμώδη παραλία του, φαγητό στα ταβερνάκια του που είναι πάνω στο νερό, ατελείωτες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του, πραγματικό σταμάτημα του χρόνου.

Όπως προείπαμε, η Σίφνος έχει εξαιρετική κουζίνα, σίγουρα όμως δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε ρεβυθάδα, ρεβυθοκεφτέδες, μαστέλο, μυζήθρα, μανούρα και μελόπιτα.

Επισκεφθείτε τα πολλά φιλόξενα πανηγύρια, θα σας προσφερθεί φαγητό, κρασί και θα χορέψετε μπάλο μέχρι το πρωί.

Φεύγοντας μην αμελήσετε να πάρετε τις φημισμένες κουλούρες της Σίφνου και τα γευστικότατα τοπικά γλυκά.

Είναι σίγουρο πως θα έλθετε πάλι!